Wordpress beginners

WordPress voor beginners

WordPress is een gratis website platform. Afhankelijk van je budget en wensen kun je het laten aanpassen door een webdesigner. Het is een Content Management Systeem (CMS) waardoor je op eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen. WordPress is oorspronkelijk als blogplatform ontwikkeld door Matthew Mullenweg maar is in zijn bestaan al snel uitgegroeid tot het meest gebruikte website CMS ter wereld. 

Is WordPress nieuw voor je? Geen probleem. Want of je al vaker hebt gewerkt met WordPress of je bent een beginner: het is voor iedereen een eenvoudige manier om je site te voorzien van tekst, foto’s en video’s.

WordPress voor beginners

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meerdere malen per dag, wordt bijgewerkt. De blogger (auteur) biedt een logboek van informatie aan die hij deelt met zijn publiek, de bezoekers van zijn blog. Het blogartikel bestaat over het algemeen uit tekst (content) maar kan ook bestaan uit foto’s (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast).

Blogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om comments (reacties) onder de blogartikelen te plaatsen. Het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter van de blogs maakt het artikel interessant voor de bezoekers. Waar draait het bij bloggen om of wat kunnen de topics zijn waar een blogger of blogt?

Een blogger schrijft of deelt informatie over topics zoals interessante ontwikkelingen, actualiteiten, bedrijfsaangelegenheden, persoonlijke zaken, politiek of werk en thema (vakgebied). De bedoeling van een blog is om een online conversatie oftewel interactie te starten tussen blogger en bloglezer. Blogartikelen zijn meestal op chronologische volgorde geordend.

Een WordPress website kan als basis dienen voor allerlei typen websites. Een webblog, een webshop of een sociaal netwerk, WordPress is inmiddels zo ver doorontwikkeld dat al deze functionaliteiten tot de mogelijkheden horen. Bijkomend voordeel is dat de meeste smart devices (smartphone, tablet en laptop) WordPress websites ondersteunen, mits het thema hier ook voor is geoptimaliseerd. Wat inhoudt dat de website en de content erop goed zicht-en leesbaar is voor de bezoeker. Bovendien is het zoekmachine-vriendelijk gebouwd. De technologie achter WordPress is afgestemd op Search Engine Optimalisation en leent zich goed voor marketingdoeleinden.

Beste van beide

Wordpress wpbeginners.com

Je kan WordPress voor diverse doeleinden gebruiken. Wil je verhalen vertellen via je blog artikelen of wil je een professionele website voor je bedrijf? Uiteraard kan je het ook met elkaar combineren. Door een pagina aan te maken waar je blog of nieuws artikelen onder het kopje ‘newsroom’ door de bezoeker gelezen kan worden. Kortom, met WordPress kun je een online basis creëren van waaruit de organisatie de wereld kan benaderen.