Waarom

Information overload

Het toenemende belang van het beschikken over digitale vaardigheden is algemeen bekend. Toch blijkt steeds weer dat de persoonlijke digitale vaardigheden worden overschat. Stress door de grote hoeveelheid beschikbare informatie (Waar vind ik het? Waar sla ik het op? Waar vind ik het terug?). Stress door email, Whatsapp en het gevoel om continu beschikbaar te moeten zijn.

Capaciteiten en talenten van veel mensen blijven onbenut en onzichtbaar doordat ze veel tijd verliezen aan digitaal ‘gedoe’. Dat het op een afdeling, binnen organisaties maar ook tussen organisaties nog meer gedoe oplevert, is duidelijk. Het kan echt slimmer, beter en prettiger.

Onderstaande documentaire van Kenniswerk biedt daarover genoeg stof tot nadenken. Luister bijvoorbeeld naar een fragment over ‘Omgaan met informatie’ op 26:35. Herkenbaar?

We verzorgen praktische sessies voor individuen en groepen waarin iedereen alles mag vragen en domme vragen niet bestaan. De nadruk ligt daarbij op sociale media (twitter en linkedin) en op digitaal samenwerken. De programma’s zijn op maat en gebaseerd op de individuele wensen van deelnemers en opdrachtgevers.

noclich├ęs | digidoen:
een proces van inspireren en leren door te DOEN!

Aanhaken of afhaken? Wachten tot de ontwikkelingen zijn gestopt? Aan de slag!
Bel 06 – 17 07 43 41 of mail martin@digidoen.nl