WordPress Responsive Website

Responsive website of statische website?

Is je website responsive ontwikkeld door je webdesigner? Dan zal het design van je website zich automatisch aanpassen aan de schermresolutie van een ‘smart device’. Het betekent dat je website er goed uitziet op mobiele apparaten zoals tablet en smartphone.  Een responsive website is gebouwd met een flexibel grid. De elementen op de pagina staan dan niet meer op een vaste plek en hebben geen vaste formaat. Je site verandert in breedte, hoogte, margins, paddings en fonts.

Het is tegenwoordig haast noodzakelijk om je website responsive te laten ontwikkelen omdat steeds meer mensen het internet bezoeken met hun smartphone of tablet. Het uitgangspunt dat je website een resolutie van 1024 x 768 moet hebben is achterhaalt. Het moet geschikt zijn voor kleinere apparaten die een beeldscherm met kleinere resolutie hebben. Dit betekend dat de inhoud zich aanpast aan de drager waar deze op bekeken wordt. Zo zal je op een telefoon veel minder ruimte hebben en is het bijvoorbeeld handig om de navigatie uit het ontwerp te halen en in een slide menu te plaatsen. De links worden zo vormgegeven dat er makkelijk op geklikt kan worden.

Het verschil tussen statisch en responsive webdesign is…

grid framework responsive wordpress

Bron afbeelding: Dezignmatterz

Kent je website een statisch design? Dan hebben alle afbeeldingen en ander content een vaste plek en afmeting. Hierdoor schaalt de afbeelding niet mee, wanneer het formaat van de site verandert,  omdat je het bekijkt op een smart device. Een responsive site bestaat uit een flexibel grid en flexibele media. De content schaalt dus wel mee, onafhankelijk van het gebruik van de browser én smart device.

Het is verstandig om rekening te houden met de groei van het surf-en bezoekgedrag van je doelgroep . Let wel op dat je actuele informatie, aankondigingen van acties en evenementen, een helder overzicht van het aangeboden product, locatie- en contactgegevens aanbiedt.

Bijvoorbeeld omdat je een open dag organiseert of deelneemt aan een marktdag en ze zijn net onderweg, maar kunnen de locatie niet vinden. Het kan ook zo zijn dat je die ene twijfelaar nog over de streep trekt door de aanlokkelijke actie. Het zou jammer zijn als je bezoekers mist door er geen rekening mee te houden.

Want smart device gebruikers zijn snelle en op het laatste moment beslissers. En willen de relevante informatie direct tot zich kunnen nemen. Biedt ze een website die gericht is op actie, overzichtelijk oogt en to the point is.

Wordpress infographic responsive