'Well done is better than well said'  

Benjamin Franklin

Wie schuift er op 18 november aan bij onze Innovatie Tafel?

Houdt de volgende vraag u ook bezig: “hoe houd ik mijn organisatie innovatief en hoe onderneem ik slim in een snel veranderende economie?”

Op 18 november tijdens de Dag van de Sociale Innovatie gaan we graag met jou in gesprek hierover. Wij organiseren dan een Innovatietafel en nodigen je uit om aan te schuiven!

MVO

We bieden je een inspirerende en interactieve werksessie met veel nieuwe ideeën en praktische tips om zelf aan de slag te gaan. Ook zal Menno Lanting een lezing geven, schrijver van de Slimme Organisatie en Connect!*. (*Managementboek van het jaar 2011)

WAT IS EEN INNOVATIETAFEL?
Aan een Innovatietafel ontrafelt een gemeleerde groep van 6-8 personen (werkgevers en werknemers) het geheim van ondernemen met voorsprong. Onder begeleiding van Martin Pronk werken we gestructureerd toe naar ideeën om je organisatie futureproof te maken. In totaal nodigen wij zes van onze relaties hiervoor uit. Jij bent één van onze relaties en we hopen dat je bij onze tafel wilt aanschuiven.

WAAROM SOCIAAL INNOVEREN?
Het innovatiesucces van een organisatie wordt voor 75% bepaald door sociale innovatie en slechts voor 25% door technologische innovatie. En met sociale innovatie bedoelen we dan dat ondernemingen hun organisatie en management slim en flexibel organiseren zodat hun medewerkers optimaal gemotiveerd en productief kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat organisaties met een hogere medewerkers-betrokkenheid 27% minder ziekteverzuim, 18% hogere productiviteit en 18% meer aandeelhouderswaarde hebben.

WAT IS DE DAG VAN DE SOCIALE INNOVATIE PRECIES?
Op 18 november worden dwars door het land op hetzelfde moment op vele locaties Innovatietafels georganiseerd door zowel ondernemers als werknemers. Het doel van de dag is om zoveel mogelijk organisaties te prikkelen om concreet aan de slag te gaan met sociaal innoveren. Meer info over deze dag vind je hier.

Programma en locatie

13.00 Inloop en ontvangst bij noclichés | digidoen, De Ruijterstraat 36, Den Haag
13.30 Kennismaking Innovatietafel
13.50 Keynote Menno Lanting Iedere Innovatietafel in het land start met het luisteren naar de centrale inspiratiesessie met Menno Lanting via een live verbinding (webcast)**
14.25 Korte pauze
14.35 Ontwikkelingen in kaart brengen die van invloed zijn op het innovatiesucces van je bedrijf
15.10 Top 5 delen via Google hangout
15.10 Pauze
15.25 Ambitie creëren. Hoe ziet jouw droomorganisatie er in 2020 uit?
15.40 Delen ambitie in groepjes van 3
16.10 Aanscherpen ambitie (ieder individueel)
16.15 Delen ambities in groep. Wat heb je nodig voor de eerste stap? Deelnemers geven elkaar tips
16.35 Ambities delen op Twitter.
16.35 EINDE  (evt inloggen op webcast tbv bijwonen plenaire afsluiting in Den Haag en afsluitend drankje)

**In zijn lezing geeft Menno geeft een kijkje in zijn nieuwe boek ‘Olietankers en speedboten’:

We moeten iets met die digitale ontwikkelingen, zeggen veel ondernemers. Maar daarmee wordt technologie het doel, niet het middel. De kern van werk en ondernemen is snelheid, kunnen veranderen, experimenteren, falen en leren. Het gaat er niet om wat u wel of niet doet met alle techniek; het gaat erom of u voldoende flexibel en open bent om in deze veranderende wereld een bijdrage te blijven leveren. In ‘Olietankers en speedboten’ schetst Menno Lanting een beeld van de nabije toekomst aan de hand van de expertise van vele internationale professionals en ondernemers.

AANMELDEN
Ben je enthousiast geworden om aan te schuiven of wil je meer informatie? Meld je dan snel aan bij: Martin Pronk of bel naar 070 – 415 15 75

Wie schuift aan? Wie schuift aan?